Minecraft Instance not starting after upgrade to 1.5.0.0

  • 192 Views
  • Last Post 08 November 2017
  • Topic Is Solved
corey posted this 04 November 2017

OS Name/Version: CentOS release 6.9 (Final) Linux 2.6.32-696.3.1.el6.x8664 #1 SMP x8664

Product Name/Version: [Info] AMP Instance Manager v1.5.0.0 built 02/11/2017 13:55 [Debug] Release spec: Release - built by CUBECODERS/BuildBot on CCL-DEV

Problem Description: After upgrading to 1.5.0.0 from 1.4.8.2 AMP fails to start i.e. no webserver gets spawned.

Looking into /home/AMP/.ampdata/instances/MCMA/LastAMPException.txt I see the following error:

[Error] --- Begin Exception Data ---
[Error] OS: Linux (x86_64/None)
[Error] Module: McMyAdminModule, Version: AMP 1.5.0.0
[Error] Instance ID: b692b0b9-c54e-484b-8276-d2b6df90ff69
[Debug] Starting process /bin/uname
[Debug] Working Directory: /home/AMP/.ampdata/instances/MCMA
[Debug] Arguments: -a
[Debug] Started process with ID 1541
[Error] Linux butler.cpmt.ca 2.6.32-696.3.1.el6.x86_64 #1 SMP Tue May 30 19:52:55 UTC 2017 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
[Error] [0] (NullReferenceException) : System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object
  at MinecraftModule.PluginManager+<>c.<discoverplugins>b__20_1 (System.Collections.Generic.KeyValuePair`2[TKey,TValue] p) [0x00007] in <87d20f87aea047a787face7d4e32bd5c>:0 
  at System.Linq.Enumerable+WhereSelectEnumerableIterator`2[TSource,TResult].ToArray () [0x0001d] in <596ca682c6c442a5858eb8ee681bbe27>:0 
  at System.Linq.Enumerable.ToArray[TSource] (System.Collections.Generic.IEnumerable`1[T] source) [0x0001f] in <596ca682c6c442a5858eb8ee681bbe27>:0 
  at MinecraftModule.PluginManager+<discoverplugins>d__20.MoveNext () [0x0025c] in <87d20f87aea047a787face7d4e32bd5c>:0 
--- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
  at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x0000c] in <3574b7750bbd4f3481d1561b74d01b33>:0 
  at System.Runtime.CompilerServices.AsyncMethodBuilderCore+<>c.<throwasync>b__6_1 (System.Object state) [0x00000] in <3574b7750bbd4f3481d1561b74d01b33>:0 
  at System.Threading.QueueUserWorkItemCallback.WaitCallback_Context (System.Object state) [0x00007] in <3574b7750bbd4f3481d1561b74d01b33>:0 
  at System.Threading.ExecutionContext.RunInternal (System.Threading.ExecutionContext executionContext, System.Threading.ContextCallback callback, System.Object state, System.Boolean preserveSyncCtx) [0x00071] in <3574b7750bbd4f3481d1561b74d01b33>:0 
  at System.Threading.ExecutionContext.Run (System.Threading.ExecutionContext executionContext, System.Threading.ContextCallback callback, System.Object state, System.Boolean preserveSyncCtx) [0x00000] in <3574b7750bbd4f3481d1561b74d01b33>:0 
  at System.Threading.QueueUserWorkItemCallback.System.Threading.IThreadPoolWorkItem.ExecuteWorkItem () [0x00021] in <3574b7750bbd4f3481d1561b74d01b33>:0 
  at System.Threading.ThreadPoolWorkQueue.Dispatch () [0x00074] in <3574b7750bbd4f3481d1561b74d01b33>:0 
  at System.Threading._ThreadPoolWaitCallback.PerformWaitCallback () [0x00000] in <3574b7750bbd4f3481d1561b74d01b33>:0 
[Error] --- End Exception Data ---

Steps to reproduce:

Stop AMP Start AMP after upgrade

Actions taken to resolve so far: None. I don't even know where to start on this one.

  • Liked by
  • MaexBower
Order By: Standard | Newest | Votes
Mike posted this 05 November 2017

Interesting, does a new instance have the same issue?

corey posted this 05 November 2017

Yes. New instance started without a problem.

  • Liked by
  • MaexBower
KillerWee posted this 06 November 2017

Getting exactly same error on debian 9.

[Error] --- Begin Exception Data --- [Error] OS: Linux (x8664/VMware) [Error] Module: MinecraftModule, Version: AMP 1.5.0.0 [Error] Instance ID: a2f4836d-ed11-4458-a1c6-5e36baedda2f [Debug] Starting process /bin/uname [Debug] Working Directory: /home/flashman/.ampdata/instances/Minecraft [Debug] Arguments: -a [Debug] Started process with ID 929 [Error] Linux games 4.9.0-4-amd64 #1 SMP Debian 4.9.51-1 (2017-09-28) x8664 GNU/Linux [Error] [0] (NullReferenceException) : System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object at MinecraftModule.PluginManager+<>c.b201 (System.Collections.Generic.KeyValuePair2[TKey,TValue] p) [0x00007] in <87d20f87aea047a787face7d4e32bd5c>:0 at System.Linq.Enumerable+WhereSelectEnumerableIterator2[TSource,TResult].ToArray () [0x0001d] in <596ca682c6c442a5858eb8ee681bbe27>:0 at System.Linq.Enumerable.ToArray[TSource] (System.Collections.Generic.IEnumerable`1[T] source) [0x0001f] in <596ca682c6c442a5858eb8ee681bbe27>:0 at MinecraftModule.PluginManager+d20.MoveNext () [0x0025c] in <87d20f87aea047a787face7d4e32bd5c>:0 --- End of stack trace from previous location where exception was thrown --- at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x0000c] in <3574b7750bbd4f3481d1561b74d01b33>:0 at System.Runtime.CompilerServices.AsyncMethodBuilderCore+<>c.b61 (System.Object state) [0x00000] in <3574b7750bbd4f3481d1561b74d01b33>:0 at System.Threading.QueueUserWorkItemCallback.WaitCallbackContext (System.Object state) [0x00007] in <3574b7750bbd4f3481d1561b74d01b33>:0 at System.Threading.ExecutionContext.RunInternal (System.Threading.ExecutionContext executionContext, System.Threading.ContextCallback callback, System.Object state, System.Boolean preserveSyncCtx) [0x00071] $ at System.Threading.ExecutionContext.Run (System.Threading.ExecutionContext executionContext, System.Threading.ContextCallback callback, System.Object state, System.Boolean preserveSyncCtx) [0x00000] in <3574$ at="" system.threading.queueuserworkitemcallback.system.threading.ithreadpoolworkitem.executeworkitem="" ()="" [0x00021]="" in=""><3574b7750bbd4f3481d1561b74d01b33>:0 at System.Threading.ThreadPoolWorkQueue.Dispatch () [0x00074] in <3574b7750bbd4f3481d1561b74d01b33>:0 at System.Threading.ThreadPoolWaitCallback.PerformWaitCallback () [0x00000] in <3574b7750bbd4f3481d1561b74d01b33>:0 [Error] --- End Exception Data ---

Started after I updated, then I tried a new instance, which ran initially, but after a restart.. Well.. Nothing.. I can start the ADSInstance just fine, just not the Minecraft one.. Also I noticed that when it ran as a new instance, it couldn't restore my backup...

  • Liked by
  • MaexBower
Mike posted this 06 November 2017

Righto, I'm investigating the issue.

  • Liked by
  • KillerWee
  • MaexBower
Mike posted this 07 November 2017

Temporary fix is to either:

  • Upgrade to the current Nightly
  • OR rename the plugins folder, start AMP, rename it back again.

  • Liked by
  • KillerWee
  • MaexBower
corey posted this 08 November 2017

Nightly build fixed the issue!

KillerWee posted this 08 November 2017

Mike... You're awesome... :) Thank you! - btw.. Took me a while to realise that I wasn't running the 1.5 instance manager... Had it in my mind that it had upgraded together with my instances...

Till Next time.. Take Care...

Close