Only ADS and basic Minecraft instances launch

  • Last Post 4 weeks ago
  • Topic Is Solved
unknowjondoe posted this 5 weeks ago

I know I am probably doing something wrong so feel free to point it out. I am running on Ubuntu and got ADS installed first then when I tried to make any other instance they didn't work except for the Minecraft one. I am using the same IP settings and changing the AMP Port for each one. I can't see any other key settings that would be an issue.

I have only been using this for a few hours so I am probably missing something. Thanks for any help.

Order By: Standard | Newest | Votes
Mike posted this 5 weeks ago

Check the logs for the specific instances. Chances are they'll tell you what's wrong and what to do about it.

unknowjondoe posted this 5 weeks ago

This might be a dumb question but where is the error log?

unknowjondoe posted this 5 weeks ago

I found the log and it says "Waiting for AMP instance to start..." Then says "Failed to start AMP. Exit code was 0"

Mike posted this 5 weeks ago

It's in the instance directory. That line is from ADS/AIM, not from the AMP instance you're trying to start. Assuming you're on Linux you can find the directory by running ./ampinstmgr list

unknowjondoe posted this 5 weeks ago

Okay I found it. Different instances are saying different things. MCMyAdmin is saying its license key is invalid. And StarBound is saying this.

[18:23:11] [Core:System Error]    : No application module specified. Please specify one in your AMP configuration file, or re-run the instance manager. [18:23:11] [Core:System Error]    : ERROR building certificate chain: System.Threading.ThreadAbortException at System.Security.Cryptography.X509Certificates.X509Chain.Build (System.Security.Cryptography.X509Certificates.X509Certificate2 certificate) [0x00006] in <284c8916baa7426e854207bb68427ea7>:0 at Mono.Net.Security.SystemCertificateValidator.BuildX509Chain (System.Security.Cryptography.X509Certificates.X509CertificateCollection certs, System.Security.Cryptography.X509Certificates.X509Chain chain, System.Net.Security.SslPolicyErrors& errors, System.Int32& status11) [0x00016] in <284c8916baa7426e854207bb68427ea7>:0 [18:23:11] [Core:System Error]    : Please, report this problem to the Mono team

I haven't tested with other ones but the only Instances that run are the ADS and just basic Minecraft ones.

Mike posted this 4 weeks ago

I think you'll need to recreate those instances. May also be worth adding the --nightly flag to get the absolute latest version.

unknowjondoe posted this 4 weeks ago

I have rebuilt both and get the same result. I am going to try the system on a different computer to see what happens.

unknowjondoe posted this 4 weeks ago

It seems it was an error with the server I setup. It is all working now.